Denominatie: DOC
Douro
Regio: Cima Corgo
Geproduceerd en gebotteld: Adega de Sabrosa
Druiven: Touriga Nacional and Tinta Roriz
Alc. niveau: 13,5%
Serveertemperatuur: 16 - 18ºC
Inpakken: fles 75cl, kartonnen doos 6
Proefnotities: Robijnrode kleur met een strakke
uitstraling. Aroma van rood fruit omgeven door kruiden en tonen van wilde
groenten en fruit die frisheid overbrengen, goed gecombineerd met Frans
eikenhout. In de mond is het gestructureerd, evenwichtig met gepolijste
tannines. Lange afdronk met hints van cacao en wilde vruchten.
Productietechnologie: Fermentatie op plaatsen
met voetbetreden en gecontroleerde temperatuur. Rijping gedurende 12 maanden in
Franse eikenhouten vaten
Service suggestie: Rood vlees en andere
goed gekruide vleesgerechten. Het moet worden gedecanteerd en geserveerd bij
een temperatuur tussen 16°/18°C